Blogs

In deze verzameling van verhalen over narcisme, worden verschillende perspectieven belicht. Sommige schrijvers beschrijven hun persoonlijke ervaringen met een narcistische partner, ouder, of familielid en delen openhartig hoe ze hiermee omgingen en wat ze hiervan geleerd hebben. Andere schrijvers nemen juist een meer wetenschappelijke benadering en bespreken bijvoorbeeld de kenmerken van narcistische persoonlijkheidsstoornis of hoe narcisme zich kan uiten in verschillende situaties.

Maar deze verzameling bevat niet alleen verhalen over narcisme van anderen – het biedt ook ruimte aan inspirerende verhalen van personen zelf. Mensen die zichzelf hebben bevrijd van een destructieve relatie met een narcist, bijvoorbeeld, kunnen hier hun verhaal delen. Ze vertellen hoe ze hun eigenwaarde terugvonden en weer controle kregen over hun leven na een moeilijke periode van manipulatie en emotionele mishandeling.

Het delen van deze verhalen kan anderen helpen die zich in vergelijkbare situaties bevinden en hen steun bieden tijdens een moeilijke periode. Door te luisteren naar de verhalen van anderen, kunnen we leren van hun ervaringen en ons beter voorbereiden op de uitdagingen die we zelf in ons leven tegenkomen.

Blog in de spotlight

Asher Pinas

Hoopvolle hulpverlening

De invloed van de hulpverleners op de situatie en waarom het streven naar goede communicatie niet altijd de optimale oplossing is voor alle betrokken partijen.

Abonneer je nu en ontvang meldingen wanneer er nieuwe blogs worden gepubliceerd.

Asher Pinas

Hoe is het begonnen?

De Wijze Vaders, opgericht om te helpen, adviseren en te begeleiden. Om een
verschil te maken
en om rust te creëren voor ouders en kinderen.

Maak kennis met

Miranda Dilernee
Schrijfster van het prachtige boek Liefdeloos

Foto: Nicole Schmidt -https://www.puurnicolefotografie.nl

Asher Pinas

Overwinning deel 2

Het verhaal van een valse beschuldiging en de strijd tegen een instantie. Het belang van geloof, geduld en liefde en de onverwachte wending. Hoe dit afloopt lees je in dit tweede deel.

Miranda Dilernee

Wat is narcisme?

Miranda deelt haar kijk en wijsheid over het onderwerp narcisme, en biedt waardevolle lessen om anderen te helpen deze destructieve dynamiek te herkennen en te vermijden.

Asher Pinas

Hoopvolle hulpverlening

De invloed van de hulpverleners op de situatie en waarom het streven naar goede communicatie niet altijd de optimale oplossing is voor alle betrokken partijen.

Asher Pinas

Overwinning deel 1

Een appje dat leidde tot maandenlang geen omgang, en de handelswijze van het LDH. Hoe het LDH te werk ging en ik te maken kreeg met een zeer ernstige valse beschuldiging.

Asher Pinas

Een kind met een kind

Een veel voorkomende frustratie bij ouders is het feit dat een volwassen communicatie onmogelijk is na een relatiebreuk. Hoe erg je ook je best doet, niets werkt.

Binnenkort te lezen

De valse beschuldiging

In dit verhaal word je meegenomen in de wereld van leugens en valse beschuldigingen. En hoe de leugens van anderen uiteindelijk in je voordeel kunnen werken.

Miranda Dilernee

Wie is Miranda?

Ik ben Miranda Dilernee, 51 jaar oud en ervaringsdeskundige op het gebied van o.a. narcisme. Vooral over narcisme heb ik de laatste jaren veel gelezen en over geleerd.

Asher Pinas

De Flying monkeys

Velen hebben wellicht gehoord van de term ‘Flying monkeys’. Flying monkeys zijn mensen die fungeren als dienaren, verslag doen en onderzoek verrichten voor een narcist.

Miranda Dilernee

Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Hoe overleefde ik een narcist

Als kind begreep ik het gedrag van mijn moeder niet goed en ik wist niet hoe ik het beste op haar kon reageren. Ik wist één ding wel: wat ik ook deed, het was nooit goed.

Chat openen
1
Scan de code
De Wijze Vaders chat
Welkom op De Wijze Vaders.

Kan ik je ergens mee helpen?