Adviezen voor als je te maken hebt met…

Geen omgang

Helaas hebben veel ouders te maken met lange periodes zonder omgang met hun kind(eren). Dat is een van de zwaarste periodes in het leven van een liefdevolle ouder. Hoe ga je hiermee om en zorg je ervoor dat je er niet aan kapot gaat of je laat leiden door je emoties, en beslissingen neemt die elk beetje hoop kunnen doen wegvagen?

Partijdige hulpinstanties

Hulpinstanties zouden moeten helpen en ervoor moeten zorgen dat de situatie verbetert. Ze dienen de niet-willende ouder aan te spreken op zijn of haar gedrag in plaats van de emoties van de toxische ouder te gebruiken om een maandenlang traject te kunnen financieren. Vaak is er namelijk een partij aanwezig die niet gebaat is bij het oplossen van het probleem. Hierdoor schrijven ze verslagen die niet op waarheid zijn gebaseerd. Herkenbaar? Ook hierbij steun en adviseer ik jou.

Valse beschuldigingen

Valse beschuldigingen kunnen een verwoestend effect hebben op je leven. Word je voor van alles en nog wat beschuldigd, en heeft dit zo’n impact op je dagelijkse bestaan? Het kan een ware nachtmerrie zijn om onterecht te worden beschuldigd van zaken waar je geen schuld aan hebt. Het tast niet alleen je reputatie aan, maar kan ook emotioneel en psychologisch zeer belastend zijn. In zulke situaties kan het handig zijn om steun en hulp te zoeken zodat je er niet alleen voor staat.

Ouderverstoting

Kwaad sprekende ex-partners, kinderen die de emoties van de andere ouder moeten dragen en gedwongen worden te kiezen tussen ouders. Laat je adviseren en zorg dat je ex-partner jou niet buitenspel kan zetten.

Familie rechtszittingen

Het is vermoeiend, frustrerend, duur en eigenlijk altijd onnodig. Maar wanneer je eenmaal te maken krijgt met de familierechtbank, moet je er zo goed en zo sterk mogelijk staan. Laat niets aan het toeval over. Handige tips en adviezen zullen je kansen vergroten op gunstige uitspraken in het belang van de kinderen.

Verandering begint bij jezelf.

succes is best when it’s shared

Copyright © 2023. De Wijze Vaders All rights reserved.

Chat openen
1
Scan de code
De Wijze Vaders chat
Welkom op De Wijze Vaders.

Kan ik je ergens mee helpen?