De map van bewustzijn

Elk mens heeft een aangeboren potentieel voor geluk, vreugde en liefde, noem het de hogere staten van bewustzijn. We komen er echter niet altijd bij, herken je dat? Je voelt je misschien onwaardig, boos, gefrustreerd, of misschien wil je regelmatig ‘gelijk hebben’ of denk je dat je niet de moeite waard bent. Dit noemen we de lagere staten van bewustzijn.  

Let wel, het één is niet beter dan het ander. Het is een uitnodiging om te groeien. Niet omdat je niet goed bent zoals je bent, maar juist omdat je helemaal goed bent zoals je bent. Je wilt echter je aangeboren potentieel wakker schudden en de blokkades ervoor loslaten, zodat je weer toegang krijgt tot geluk, vreugde en liefde.  

Deze hogere staten van bewustzijn zijn voor ons allemaal beschikbaar. Dit gaat veelal gepaard met een innerlijke reis. Bereid zijn te kijken naar je menselijke conditie: bewustworden van je gelukssaboteurs:  

(1) waar sta ik nu (waarom maak ik mijzelf soms klein? hoe ga ik om met teleurstellingen? crisissituaties? verliezen? ongewenste gevoelens?)  

(2) waar wil ik naar toe groeien.  

Als je deze reis aangaat, en gerichte inspanning toepast om naar hogere staten te groeien, kan dit leiden tot ongelooflijke sprongen van bewustzijn in relatief korte perioden en een meer gelukkig leven. Je zal opmerken dat je van binnen liefdevoller wordt, het leven leuker, voor jou en voor je omgeving. 

Level 1

Level 1 is het laagste level, het level waar eigenlijk geen winst valt te behalen. De energie frequentie is hierin ook erg laag en dat resulteert weer in alles wat invloed heeft op je dagelijkse leven. De mensen in jouw omgeving spelen vaak ook een grote betekenis hierin. Functionerend op level 1 brengt geen voldoening, dat komt omdat of jij jezelf klein houdt en binnen een omgeving leeft dat je hierin support. Het kleinere aspect van jouzelf is namelijk zeer bereid om klein gehouden te worden. Het programma is namelijk ‘ik kan/wil het niet’. Je stoot al het positieve weg uit jouw leven en trekt mensen aan die leven op dezelfde frequentie.

Iemand uit hogere levels zal zich niet op zijn of haar gemak voelen bij een level 1 persoon. Daarom doen veel mensen van level 1 zich ook voor als mensen van bijvoorbeeld level 2 of 3 om zo van de voordelen te profiteren waar de hogere levels zo hard voor hebben gewerkt. Waarom mensen laag blijven? Vaak uit angst.

Level 2

Level 2 is een level van “een nieuw begin energie” het level van oude patronen loslaten. Inzien dat er iets moet veranderen. En het allerbelangrijkste “naar jezelf kijken” zelf liefde en keuzes maken waarin jij niet alleen aan jezelf denkt, maar inziet dat iedereen een verhaal heeft en dat verhaal iemand maakt hoe hij of zij is de dag vandaag. Echt aangekomen op level 2 is er vaak ook geen weg meer terug. Je beseft wat de voordelen zijn van je upgrade en je ervaart compassie en mededogen voor mensen met patronen van level 1. Hoe meer je namelijk groeit in bewustzijn, hoe meer harttalenten je ervaart als mededogen, compassie, empathie en een positief gevoel over jezelf en de ander. Komend van level 1 heeft alleen voordelen, je voelt je geen hulpeloos slachtoffer meer, of ervaart vrijwel geen zelfmedelijden meer dan wel dat je andere mensen verantwoordelijk maakt voor hoe jij je voelt. Daarentegen trek je een ander type mens aan omdat jij van binnen bent gegroeid. Je hebt verantwoordelijkheid genomen voor je eigen bewustzijn. Waar een wil is is een weg! 

Level 3

Aangekomen op level 3 is prachtig, je bent dankbaar als je terugdenkt aan de lagere bewustzijnstoestanden en de bereidheid die je hebt getoond om innerlijke negativiteit en programma’s los te laten. Misschien was het een uitdagende innerlijke reis, maar je hebt wel je schaduw erkend en ontdekt dat die geen macht meer over je heeft. Maar te lang stil staan bij het verleden doe je niet want je hebt beseft dat je alles kan wat je wilt. Je wensen zijn ook veranderd en daarmee ook je intenties. Je wilt andere helpen, geven en delen, door de vrijheid die je ervaart openen zich veel deuren. Je begint een rolmodel te worden voor mensen om je heen. En je bent je bewust van de kracht die zich schuilt in jouzelf. Ook op dit level kun je niet meer terug. En mocht er iets gebeuren dat je toch terugvalt, ben je deze innerlijke reis eerder aangegaan en maak je andere keuzes.  

Level 4

Level 4 is goddelijk, een niveau wat maar weinig mensen mogen ervaren. Er is een totale afwezigheid van negativiteit en een allesomvattende liefde die als sereen wordt ervaren. Je bent je aangeboren potentieel. Je bent niet te beïnvloeden of te manipuleren. Je straalt onvoorwaardelijkheid uit en volledige overgave en met deze hogere staten dien je de hele mensheid. Je bestaan wordt allesomvattend en overstijgt tijd en ruimte. Er is niet langer een identificatie met het fysieke lichaam als “ik,” en daarom is lot niet van belang. Dit is het niveau van de non-dualiteit, of volledige Eenheid. Dichter bij perfectie kom je niet. Je ziet alles en je weet alles omdat je de ware kracht in jezelf hebt ontdekt. Je weet dat onze schepper jou alle attributen heeft gegeven om je beste leven te ervaren en te genieten van de wonderen van de wereld. In plaats dat je er veelal onbewust voor gekozen hebt om te leven als iemand zijn slaaf, schaap of robot.

Samenvatting

Door te groeien in bewustzijn, denk aan de kracht van liefde, vrede, vreugde, empathie, compassie, creativiteit, intuïtie enzovoort, kun je beter manoeuvreren in het leven en voel je je gelukkiger. Wanneer je je bewustzijn kunt verruimen, ben je in staat om je geboorte potentieel te ervaren. Je ervaart meer flow, moeiteloosheid en gelukzaligheid.  

Wees nu eens eerlijk en oprecht naar jezelf. Spiegel jezelf en je omgeving en kom erachter waar jij je op dit moment bevindt. Als je eerlijk reflecteert kan je van daaruit alleen maar groeien. Niet omdat je niet goed bent zoals je bent, juist omdat je goed bent zoals je bent. Verander jezelf en je omgeving en gun jezelf het beste leven.  

Dus de grote vraag is wat ervaar jij regelmatig? Heb je geen idee? Denk dan eens terug aan een stressvolle situatie. Bijvoorbeeld je ex stuurt jou ‘een heel vervelend bericht’, wat doe je dan?  

• Word je boos of reageer je direct impulsief zonder na te denken?

• Wil je gelijk krijgen en ga je de strijd aan?

• Of trek je jezelf terug en negeer je je ex?

Let wel, je ex kan er niet voor zorgen dat jij zakt in bewustzijn naar bijvoorbeeld level 1. Het gaat namelijk altijd over ‘jouw gedachten over je ex’. Hier ben je zelf 100% verantwoordelijk voor. Je kunt er ook voor kiezen om datzelfde berichtje te accepteren en jezelf de vraag te stellen ‘wat zou liefde nu doen’?

Slide 1
Sheila Neijman
Hart4Happiness

Leer jezelf als mens kennen. Zodat je weer herinnert dat jij de maker bent van je eigen leven!!

Slide 2
Asher Pinas
De Wijze Vaders

Verandering begint bij jezelf. Andere keuzes betekenen andere resultaten.

Sheila
Heart4Happiness
Sheila Neijman
Hart4Happiness

Leer jezelf als mens kennen. Zodat je weer herinnert dat jij de maker bent van je eigen leven!!

Sheila
De Wijze Vaders
Asher Pinas
De Wijze Vaders

Verandering begint bij jezelf. Andere keuzes betekenen andere resultaten.

previous arrow
next arrow
Chat openen
1
Scan de code
De Wijze Vaders chat
Welkom op De Wijze Vaders.

Kan ik je ergens mee helpen?