De overwinning Deel 2

Written By :

Asher Pinas

Ik en mijn kind slaan

Ik en mijn kind slaan, ach dat gelooft toch niemand. Maar oké, dan weet ik waar ik aan toe ben en wat mij te doen staat.

Persoonlijkheidsstoornissen en gevolgen van hun acties

Als je te maken hebt met mensen die lijden aan een of meerdere persoonlijkheidsstoornissen dan moet je een ding onthouden, ze zullen nooit rekening houden met de gevolgen van hun acties, dit komt doordat ze altijd leven in het nu en keuzes maken op basis van hun huidige emoties. Onvolwassen en onverantwoordelijk dus. Dus ook de impact van een valse beschuldiging.

Onlogische beschuldiging

Maar het klinkt ook niet logisch, omdat ik haar inmiddels al een paar maanden niet heb gezien en de melding nu pas komt, ik haar nog kon ophalen maar dan zou ik de heen en de terugreis voor mijn rekening moeten nemen en we hebben elkaar nog gesproken over de telefoon. Dus op welk moment zou ik haar geslagen moeten hebben en is er dan geen letsel? En hoezo volgt er geen aangifte? Vragen die natuurlijk niet beantwoord konden worden.

Multidisciplinair overleg en verzoekschrift

Wat wel kon was een multidisciplinair overleg waarin werd besloten om een verzoekschrift in te dienen met het voorstel voor begeleide omgang. Waarbij ik mij zou moeten bewijzen en keihard moest knokken om onbegeleid te kunnen genieten met mijn dochter.

De zitting

Gelukkig zag de rechtbank spoed in deze zaak en kwam de zaak dan ook snel voor. Aangekomen in de rechtbank waren de twee medewerkers (Meneer C en Mevrouw B) van het LDH aanwezig en mijn ex-partner die mij alle drie beschuldigden van mishandeling en pleitte voor een begeleid omgangs- traject. Voor de zitting begon kwamen ze mij de hand schudden, ik heb inmiddels geleerd het spelletje mee te spelen en niet te denken aan hoe door en door slecht mensen kunnen zijn, niet stil te staan dat deze drie personen eigenlijk de band met je kind proberen kapot te maken door middel van leugens. Eindelijk werden we opgeroepen en mochten we naar binnen, de zaal in, vol zelfvertrouwen en geloof zat ik naast mijn advocaat voor de rechter. Alles kwam aan bod, alleen ontbrak er een belangrijk detail. Waaruit blijkt dat het kind onveilig is bij vader?! Vroeg de rechter zich boos af. Hij hoort van alles, maar niet wat hij wou horen en waarvoor we in de rechtbank zaten. Als er een begeleide omgang uitgesproken moest worden, hadden ze met bewijzen moeten komen en kunnen aantonen dat er daadwerkelijk sprake is van onveiligheid. Daarom is de advocaten keuze enorm belangrijk omdat veel advocaten een strijd creëren op basis van uitspraken van een strijdende ouder en niet op basis van feiten. Een goede oprechte advocaat had geadviseerd dit niet te doen omdat het weleens tegen je zou kunnen werken. Feiten zijn altijd sterker dan uitspraken van ouders. De rechter gaf aan genoeg te weten en zoals altijd zou de uitspraak snel bij ons binnenkomen. Tijdens het nabespreken van de zitting met mijn advocaat kwam meneer C van het LDH bij ons zitten en gaf aan dat dit het beste is voor het kind. Voorlopig begeleide omgang zodat je weer het vertrouwen hebt en dan kijken we verder. Woorden die ik nooit zal vergeten: je moet gewoon even met ons mee buigen waarna hij zijn handen op mijn schouder legde en me met een duivelse glimlach aankeek. MEEBUIGEN!! Ik heb hem terwijl ik kookte van woede vriendelijk verzocht mij niet aan te raken en ons even alleen te laten. Gelukkig is daar altijd mijn vriendin om mij op te vangen en was het kwestie van wachten op de uitspraak.

De uitspraak

Ongeveer een maand later kreeg ik dan het langverwachte bericht doorgestuurd van mijn advocaat, de uitspraak. Mijn hart bonkte en vol spanning zochten mijn ogen haastig naar de beslissing van de rechter. Yesss!!! Was mijn reactie, toen ik de uitspraak hardop voorlas aan mijn vriendin. De omgang moet per direct hervat worden en de overdracht locatie is ook nog eens definitief gewijzigd naar Amsterdam. Nadat we klaar waren met ons mini feestje, stuurde ik LDH het bericht dat de uitspraak binnen was en de omgang dus hervat diende te worden. Dit voelde echt als gerechtigheid, mijn geduld werd beloond en als kers op de taart de overdracht locatie. Wat een opluchting na jarenlang in de file te hebben gestaan. Dit was nou eens een uitspraak in het belang van het kind. En wat een koekje van eigen deeg voor moeder om iets wat goed loopt te verstoren en een kind daarmee zoveel pijn en verdriet te doen.

Slechte verliezers

Eindelijk was het dan zover en kon ik mijn dochter weer zien, knuffelen, vasthouden en liefde geven. Iedereen keek ernaar uit, alleen kwam er niemand opdagen op de afgesproken locatie. Wat een gezeur weer, na contact opgenomen te hebben met het LDH, kreeg moeder een waarschuwing anders kreeg ze een schriftelijke aanwijzing. Waarschijnlijk moest ze de uitslag nog even verwerken. Dacht ze nou echt dat je met leugens ver komt in het leven? De eerst volgende regeling stond ze gelukkig wel op de afgesproken locatie. Hoe blij mijn dochter was, deed mij veel goeds en tegelijkertijd ook veel pijn. Hoe kan je als ouder dit doen? Hoe kan je dit over je hart verkrijgen? Hoe kan je meer haat hebben dan liefde? “Ik heb je heel erg gemist papa, ik jou ook schatje,” zei ze niet alleen in het bijzijn van haar moeder, maar ook in het bijzijn van een stelletje dat naast ons stond. Toen ik zei dat ze haar moeder een knuffel moest geven zodat we konden gaan kreeg ik nog een laatste trap na. Haar kindertablet die ze van mij had gekregen voor haar verjaardag was blijkbaar kapot gegaan in de tijd dat er geen omgang was. Uhm tja hier alsjeblieft, met diezelfde duivelse glimlach als ik kreeg van meneer C in de rechtbank gaf ze mij de kapotte tablet terug. Nee, ik laat mijn dag niet verpesten dacht ik en zei ach wat jammer, dan moeten we maar een nieuwe kopen he. En we liepen weg om na lange tijd weer te genieten van een heerlijk weekend.

Gewoon meebuigen

Omgang liep weer stabiel, niemand die nog sprak over zorgen over mishandeling, alsof het nooit is geweest. En toen kreeg ik een telefoontje vanuit LDH. Spreek ik met de heer Pinas? Vroeg een vriendelijke vrouwen stem aan de andere kant van de lijn. Ja, daar spreekt u mee, antwoordde ik. We willen u melden dat een van onze collega’s vastzit op verdenking van kindermisbruik; het slachtoffer is iemand in zijn privé kringen. We hebben de plicht om alle ouders bij wie hij betrokken is geweest op de hoogte te stellen. Oké, maar om wie gaat het dan? vroeg ik. Meneer Pinas het gaat om meneer C. MENEER C!? riep ik verbaasd uit. Oké geef me even zei ik tegen de dame aan de andere kant van de lijn, die klootzak die mijn dochter haar leven en mijn leven zo zuur wou maken? Die klootzak die ging liegen in het belang van mijn ex? Die klootzak die met zijn duivelse glimlach zei dat ik gewoon met ze mee moest buigen? Waren de eerste gedachten die door mijn hoofd gingen. Mooi, was mijn antwoord en geef maar door dat hij vooral moet blijven meebuigen tijdens het douchen. Dit noem je karma en dit krijg je als je gezinnen kapot maakt en kinderen hun levens verwoest. Maar het goede nieuws is nog niet klaar. Korte tijd later kreeg ik het bericht dat Mevrouw B is niet langer meer werkzaam was. Meer konden ze er niet over kwijt. Zou het dan toch? Zouden ze haar hebben ontslagen vanwege haar manier van werken? Wat het ook was ze kon ieder geval geen gezinnen meer kapot maken, niet bij het LDH in ieder geval. En dat was een overwinning op zich. Omdat deze twee bij meerdere soortgelijke zaken waren betrokken.

Het allerbelangrijkste

Het allerbelangrijkste is dat het contact is hersteld. Dit is in mijn ogen te danken aan geduld, geloof en goede intenties. De magische formule. Blijf je kinderen veel liefde geven want het kan elk moment verstoord worden door een ziekelijke ingeving van een strijdende ex of een corrupte medewerker van een hulpinstantie. Liefde overwint alles.

Belangrijk advies

Belangrijk is dat je in tijden van valse beschuldigingen rustig blijft, laat je niet meenemen naar het niveau van degene die jou kapot wilt maken. Dit is namelijk het perfecte moment om te bewijzen dat er niks van klopt en dat doe je niet door overal je onschuld te willen bewijzen, maar juist door de rust te bewaren, overtuigd te blijven in een goede afloop en een goede aanpak te bedenken. Rechters prikken steeds vaker door de leugens van een bittere strijdlustige ouder dan je denkt. Blijf dus ten allen tijde uit de strijd. Een beschuldiging zonder aangifte gedaan te hebben is er al een om in twijfel te trekken. Alleen het laffe en kenmerkende is dat ze schuilen achter de woorden van een kind. Onderwijs jezelf en sta sterk tegen deze individuen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er minder ouderverstoting plaatsvindt.

Chat openen
1
Scan de code
De Wijze Vaders chat
Welkom op De Wijze Vaders.

Kan ik je ergens mee helpen?